Beyond Good & Evil 2 duikt weer op

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Beyond Good & Evil 2 duikt weer op

Geestelijke vader van Rayman en Beyond Good & Evil Michel Ancel heeft in een recente video nieuwe artwork getoond van Jade, op wat lijkt een redesign voor Beyond Good & Evil 2.

In een korte Q&A-sessie heeft Michel Ancel een groot canvas laten zien met daarop nieuwe artwork van Beyond Good & Evil 2. Dit is het eerste Beyond Good & Evil 2-nieuws in jaren en daarmee is de hoop dat de game niet gecanceld is terug. Een jaar geleden vertelde Ancel dat Beyond Good & Evil 2 mogelijk zou zijn voor de Xbox 360 en PlayStation 3, maar dat het eindproduct “pijnlijk” zou worden. Met de komst van de nieuwe consoles is het grafische niveau dat in de aankondigingstrailer te zien was te halen, dus misschien dat we op de E3 meer te horen krijgen.

Het is al lange tijd stil rond de ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2. De game was in 2008 aangekondigd en een trailer gemaakt van in-game footage volgde al snel. Het team achter Beyond Good & Evil 2 werd daarna gezet op de recente Rayman-games, waardoor productie van Beyond Good & Evil 2 stop werd gezet. Het is niet duidelijk waar het team nu aan werkt, al zijn er geen aankondigingen gemaakt en het showen van nieuwe artwork wekt de suggestie dat de productie van Beyond Good & Evil 2 hervat is.