Beyond Good & Evil 2 dit jaar niet op de E3

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Beyond Good & Evil 2 dit jaar niet op de E3

Beyond Good & Evil 2 zal dit jaar niet te zien zijn op de E3. Dat zegt Michel Ancel, de bedenker van de game, op zijn Instagram account. Het langverwachte vervolg op de cultklassieker uit 2003 is volgens Ancel wel nog steeds in ontwikkeling. Hij belooft later dit jaar meer informatie te kunnen geven over de game.

Beyond Good & Evil 2 werd in 2008 aangekondigd tijdens het Ubidays evenement van ontwikkelaar Ubisoft. De ontwikkeling van de game kenmerkt zich sindsdien door onzekerheid. Geruchten over het schrappen van de game deden meermaals de ronde. In 2016 kondigde Ancel aan dat de game helemaal opnieuw ontwikkeld wordt voor de huidige generatie consoles.

In zijn bericht op Instagram bevestigt Ancel dat er nog steeds gewerkt wordt aan Beyond Good & Evil 2. Ook kondigt hij aan later dit jaar meer informatie te geven over de game, maar de E3 lijkt hem daarvoor niet de juiste plaats. Volgens de laatste geruchten zou Beyond Good & Evil 2 ergens in 2018 moeten verschijnen en zou de game het eerste jaar exclusief verkrijgbaar zijn op de Nintendo Switch.