Bethesda vraagt patent aan voor Nuka Dark

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Bethesda vraagt patent aan voor Nuka Dark

Fallout 4: Nuka World introduceerde voor het eerst de virtuele drank Nuka Dark. Deze drank lijkt nu een fysieke versie te krijgen. ZeniMax Media, het moederbedrijf dat onder andere Bethesda Softworks bezit, vroeg namelijk een patent aan voor de drank. Dit deden ze op 15 augustus bij The United States Patent and Trademark Office (USPTO). 

Nuka Dark is de alcoholische variant van Nuka Cola en werd voor het eerst geïntroduceerd in de Nuka World-uitbreiding van Fallout 4. Als we naar de drank zelf kijken, vallen we bijna achterover van het alcoholpercentage. Dat percentage is namelijk 35 %. Of de echte drank ook dat percentage gaat bevatten, is nog maar de vraag.

Wanneer we naar het patent zelf kijken, zien we dat het patent gaat over een hele lijn alcoholische dranken. Volgens het tabblad Goods and Services van het patent gaat het namelijk om sterke drank, geestrijke dranken, wijnen en bieren. Het is echter niet de eerste keer dat Bethesda denkt aan alcoholische dranken. In 2015 werkte het immers al samen met Carlsberg voor Fallout-bier. Dit is momenteel nog steeds verkrijgbaar via Amazon.

Bethesda 
 Pixel Vault