Bethesda verbant Fallout 76-spelers na homofoob gedrag

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Bethesda verbant Fallout 76-spelers na homofoob gedrag

Veel homoseksuelen voelen zich nog altijd niet veilig in de samenleving en ze zijn vaker slachtoffer van verbaal en fysiek geweld. Dit geldt helaas ook voor onze virtuele werelden in games. Afgelopen week kregen twee spelers te maken met homofoob gedrag op de servers van Fallout 76.

Bethesda heeft een groep Fallout 76-spelers permanent van de servers verbannen nadat zij twee spelers gericht aanvielen terwijl ze homofobe leuzen riepen in hun microfoons. Het incident deed zich voort nadat twee vrienden de game aan het spelen waren. Het slachtoffer, AJ, complimenteerde de dader op de “schattige” kleding die hij droeg. De dader apprecieerde het compliment niet en ging in het offensief. Nadat hij de server verliet, kwam hij later terug met een groep vrienden. Terwijl ze onder andere “We are here to eliminate all gays” riepen, begonnen ze het slachtoffer te omringen en aan te vallen.

https://twitter.com/twitch_ajpls/status/1063293481106460672?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1063293481106460672&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.eurogamer.net%2Farticles%2F2018-11-30-bethesda-bans-fallout-76-player-for-life-following-shocking-homophobic-attack

AJ heeft een deel van het incident gefilmd en naar Bethesda getweet. In een exclusief interview met Eurogamer gaf hij aan dat dit incident hetzelfde voelde als een van de vele incidenten die in het echte leven plaatsvinden. De daders vinden dat ze niets verkeerds hebben gedaan. In hetzelfde artikel van Eurogamer geeft een van de daders aan dat hij het grappig vond om te doen en zich niet gaat verontschuldigen voor zijn daden. In een reactie op dit incident heeft een woordvoerder van Bethesda gezegd dat we in de toekomst betere reporting en blocking tools kunnen verwachten, zodat spelers een veilige speelomgeving hebben.