Bethesda reageert op negatieve reacties Fallout 76

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Bethesda reageert op negatieve reacties Fallout 76

Sinds de launch van Fallout 76 wordt Bethesda Game Studios in een negatief daglicht gesteld. Zowel de game als de communicatie van de studio zelf worden door vele gamers negatief onthaald. Vandaag plaatste Bethesda een bericht op Reddit dat voor wat opheldering moet zorgen. 

Het bericht op Reddit komt wel degelijk van Bethesda zelf. Daarin vermeldt het bedrijf dat het op de hoogte is van de frustraties bij tal van gamers. In het bericht excuseert het zich ook voor de lange stilte omtrent Fallout 76 en wordt vermeld dat het team nog hard werkt aan een aantal oplossingen. Daarnaast wil Bethesda de communicatie tussen het ontwikkelingsteam en de gamers verbeteren.

Een eerste stap in die richting is het vrijgeven van enkele patch notes voor de komende twee updates. Daarin staat te lezen dat de stash limit verhoogd wordt, bosses betere loot gaan geven en mensen niet meer vast kunnen zitten in hun power armor. Ook de pc-versie krijgt wat extra aandacht in een aankomende update. Men beloofde de volledige patch notes donderdag of vrijdag vrij te geven. Men wil de spelers ook wekelijks voorzien van een soortgelijk artikel waarin er concreter gesproken wordt over de huidige situatie.

Fallout 76 krijgt zijn eerstvolgende update op 4 december 2018. De tweede update volgt een week later, op 11 december 2018.