Bethesda opent nieuwe studio in Montreal

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bethesda opent nieuwe studio in Montreal

Na vele berichtgevingen over sluitende studio’s komt er eindelijk eens goed nieuws over nieuwe studio’s, vanuit Bethesda. Het bedrijf, bij het gros van de gamers bekend geworden door de Fallout- en The Elder Scrolls-games, heeft besloten een studio in Montreal te openen, waar men zich zal focussen op ‘console, pc en mobile gaming’.

Volgens Todd Howard, game director en executive producer bij Bethesda Game Studios, was het een logische stap voor Bethesda om zich te vestigen in Montreal, Quebec. De studio heeft al jaren goede zaken kunnen doen met de nodige mensen, wat het openen van een eigen studio daar vrij logisch maakte.

“We hebben al een lange tijd gewerkt met enkele zeer getalenteerde ontwikkelaars in Montreal, dus hebben we besloten er een studio te openen. Het is erg spannend om na te denken over nieuwe games die we er samen gaan maken.”

De studio bestaat momenteel uit een kern van 40 personen, onder leiding van Yves Lachance, voormalig Behaviour Interactive-topman, die zelf ook zeer enthousiast is over de nieuwe studio.

“Onze samenwerking met Bethesda Game Studios is tot nu toe al een erg spannende en memorabele trip geweest. We zijn erg verheugd om deze studio te openen en daarmee Montreal’s geweldige game-makende talent te laten deelnemen aan het produceren van games zoals we die van Bethesda kennen.”

Waar de studio zich op dit moment exact mee bezig houdt, is tot op dit moment niet bekend. Bethesda heeft momenteel nog drie projecten lopen, zijnde BattleCry, Doom en Dishonored 2.