Bethesda onthult Wolfenstein II: The New Colossus

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Bethesda onthult Wolfenstein II: The New Colossus

Als afsluiter van haar E3 persconferentie onthulde Bethesda Wolfenstein II: The New Colossus. Het vervolg op Wolfenstein: The New Order draait opnieuw om BJ Blazkowicz en speelt zich ditmaal af in een door de nazi’s bezet Amerika. Wolfenstein II: The New Colossus verschijnt op 27 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Net als in het vorige deel draait het verhaal van Wolfenstein II: The New Colossus om een alternatieve geschiedenis waarin de nazi’s de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen. Hoofdpersoon BJ Blazkowicz bevindt zich in de Verenigde Staten die door de nazi’s bezet zijn. In de trailer zien we nazi’s samenwerken met onder meer de KKK. Blazkowicz sluit zich aan bij een verzetsgroep, terwijl zijn geliefde Anya zwanger is van een tweeling.

Op basis van de trailer belooft de nieuwe Wolfenstein in ieder geval weer lekker bizar te worden. Zo zien we in de trailer onder meer een lid van het verzet die zijn robotarm niet onder controle heeft. Verder toont de laatste scène het beeld van de zwangere Anya die een nazi neersteekt terwijl een ander verzetslid onder invloed van LSD met een kameleon in gesprek gaat.