Bethesda kondigt The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bethesda kondigt The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition aan

Al eerder doken er geruchten op over een mogelijke Skyrim remaster die tijdens de E3 aangekondigd zou worden. Bethesda heeft deze geruchten zojuist bevestigd tijdens de studio’s persconferentie en de remaster is dan ook officieel onthuld onder de naam: The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition.

De geruchten omtrent de remaster van de populaire role-playing game bleken dus niet meer dan waar te zijn. Skyrim zal eind dit jaar, vijf jaar na de originele release van de titel, opgepoetst in de winkels verschijnen. Met name de lichteffecten en particle-effecten hebben een make-over ondergaan. Daarnaast is ook duidelijk te zien dat de regio Skyrim voorzien is van meer flora en over het algemeen een levendigere indruk wekt.

De HD-versie zal mod-support bevatten voor consoles, zoals inmiddels ook bij Fallout 4 het geval is voor de Xbox One en binnen aanzienlijke periode eveneens voor PlayStation 4. Verder bevat de game alle eerder uitgekomen DLC. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition is vanaf 28 oktober 2016 verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.