Bethesda herevalueert BattleCry

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bethesda herevalueert BattleCry

Het is al een akelig lange tijd stil rondom BattleCry, de free-to-play multiplayer game van Bethesda. De uitgever heeft laten weten dat ze twijfelen aan de game en dat de mogelijkheid bestaat dat de game nooit uit zal komen.

BattleCry werd net voor de E3 van 2014 aangekondigd en was speelbaar op de gamescom van datzelfde jaar. De feedback was over het algemeen positief en veel mensen waren geïnteresseerd, maar sindsdien is er weinig van BattleCry vernomen. Bethesda heeft laten weten waarom de titel al zo lang afwezig is: ze zijn niet content met de huidige staat van de game en lijken te overwegen het volledig te schrappen.

“We hebben onze zorgen dat BattleCry niet de doelen zal halen die we voor ogen hebben. We zijn aan het evalueren wat voor veranderingen plaats moeten vinden om ervoor te zorgen dat BattleCry voldoet aan onze verwachtingen.”

Als Bethesda moet kijken hoe de game veranderd moet worden zodat ze het wel goed genoeg gaan vinden, kan het betekenen dat het teveel moeite kan kosten en dat ze ervoor kiezen het hele project te schrappen. Het zou geen beste zaak zijn als de ontwikkelaar van BattleCry (BattleCry Studios) de game zou moeten annuleren, aangezien ze dezelfde naam dragen. Bethesda liet ook weten dat BattleCry Studios niet alleen bezig is met BattleCry, maar dat ze ook met andere projecten bezig zijn.

Afgezien van een kleine aankondiging en wat korte nieuwe beelden tijdens de E3 van dit jaar is er helemaal niets meer van BattleCry vernomen. De game is momenteel in closed beta maar er lijken maar weinig mensen binnen te komen. Als je meer wil weten over BattleCry kan je onze hands-on van gamescom 2014 lezen.