Bethesda deactiveert illegaal gekochte versies Elder Scrolls Online

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bethesda deactiveert illegaal gekochte versies Elder Scrolls Online

Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn is het dat vaak ook. Mensen die dachten lekker goedkoop aan een key voor The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited te zijn gekomen zullen vanaf vandaag een grote kans maken op deactivatie van hun account.

Voor veel games die via Steam te koop zijn is er wel een “digitaal donker steegje” waar malafide handelaren voor een gereduceerde prijs een code aan je willen slijten. Dat lijkt een buitenkansje, maar vaak zijn deze codes met een gestolen creditcard verkregen. Dat dat ver van netjes is, en niet de bedoeling, is iets waar Bethesda zich sterk in wil maken. Het is dan ook daarom dat Bethesda sinds vandaag bezig is met een grote schoonmaak om deze illegale versies van TESO:TU op te sporen en onklaar te maken. Community manager Jason Leavey had er het volgende over te zeggen:

“We willen gamers erop wijzen verstandig te shoppen en online keys alleen via betrouwbare verkopers te kopen. Frauduleus verkrijgen van keys via Steam en weer verkopen ervan via derde partij websites is in strijd met onze en de serviceovereenkomst van Steam. We zullen alle accounts, gecreëerd met gestolen keys, deactiveren en de gebruikers ervan via een mail laten weten hoe ze hun account kunnen behouden na het aanschaffen van een legale key.”

De illegale keys waar over gesproken wordt is bij veel uitgevers een doorn in het oog. De keys worden vaak voor een schijntje verkocht, wat normaal gesproken al wel een voorbode is van illegale handel. Door dit soort acties proberen uitgevers mensen toch op het hart te drukken zich niet in te laten met deze handel, gezien de consequenties ervan door de eindgebruiker gedragen zullen worden. Wees dus verstandig, en koop je code gewoon via betrouwbare verkooppunten. Dat kan je dubbel betalen schelenw