Bethesda bevestigt de komst van Prey

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Bethesda bevestigt de komst van Prey

De persconferentie van Bethesda tijdens de E3 2016 bood ons op hoog tempo diverse titels aan. Voorafgaand aan de conferentie passeerden diverse titels de geruchtenmolen en een daarvan was de titel Prey. Opnieuw bleken de geruchten een kern van waarheid te bevatten en werd de komst van Prey officieel aangekondigd.

De originele Prey kwam in juli 2006 uit voor pc en Xbox 360 en niet veel later werd een sequel aangekondigd. Een daadwerkelijke release kwam er echter niet, want de titel werd geannuleerd in 2014. Vannacht kreeg de titel toch een plekje in de persconferentie van Bethesda waarbij duidelijk werd dat Prey op komst is voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De naam is simpelweg Prey, gezien deze volgens de studio niet gezien moet worden als een vervolg op het origineel, maar als een soort reboot van de franchise. De aankondiging ging gepaard met een trailer, die boven dit bericht te bekijken is. De protagonist van de game draagt de naam Morgan Yu en het verhaal speelt zich af in het jaar 2032. Prey is een psychologische thriller met een bedreigend en risicovol universum als setting. Morgan is een testpersoon in een psychologisch experiment dat plaatsvindt op een ruimtestation. Uiteraard moet er iets misgaan en aliens besluiten dan ook intrek te nemen in het ruimtestation.

Bovenstaande is alles wat er momenteel bekend is over de game, maar verdere informatie zal in augustus volgen tijdens QuakeCon.