Beta Halo 5 multiplayer zal op 720p draaien

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Beta Halo 5 multiplayer zal op 720p draaien

De beta van Halo 5 Guardians zal volgens 343 Industries op 720p en 60fps draaien. Studiohoofd Josh Holmes legde aan Eurogamer uit waarom hiervoor is gekozen, en stelde gelijk ook de fans gerust door te zeggen dat het eindresultaat “geweldig” zal zijn.

“Voor de beta hebben we on vooral gericht op de gameplay,” aldus Holmes. “We zitten ongeveer halverwege het ontwikkelproces. We zijn momenteel de gameplaysystemen aan het tunen en balanceren. Het oppoetsen en optimaliseren van de graphics gebeurt meestal pas naarmate het proces op z’n einde loopt. Dus, voor de beta hebben we een resolutie van 720p en een framerate van 60fps aangehouden. Dit is niet de resolutie van het eindproduct. Je kunt jezelf voorstellen dat het oppoetsen en afwerken van het visuele gedeelte nog gaat komen. Verwacht maar dat de game er geweldig uit ziet wanneer deze uit komt.”

De Halo 5 Guardians multiplayer beta staat gepland om op 29 december live te gaan. Mensen die de Halo Master Chief Collection hebben gekocht zijn gegarandeerd van een plekje in de beta. Het is nog onduidelijk of er ook andere manieren gaan komen om deel te kunnen nemen aan deze beta.

Halo 5 Guardians zelf zal in de herfst van 2015 verschijnen.