Bèta Gran Turismo Sport had de releasedatum verlaat

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Bèta Gran Turismo Sport had de releasedatum verlaat

Op het moment dat Sony vorig jaar oktober voor het eerst de nieuwe game in de  Gran Turismo-franchise, Gran Turismo Sport, bekendmaakte, werd aangegeven dat de titel in het begin van 2016 een bèta zou gaan krijgen. Tot op de dag van vandaag is deze nog niet verschenen en in een reactie richting de website Videogamer bespreekt creative director Kazunori Yamauchi de reden hiervan.

Gisteravond verscheen eindelijk de langverwachte informatie over de titel Gran Turismo Sport, waaronder een releasedatum en een trailer. Maar er werd met geen woord gesproken over de eerder aangekondigde bèta van de game. Fans begonnen zich af te vragen of deze er überhaupt nog wel aan zat te komen, maar dankzij Yamauchi zijn we erachter gekomen dat het antwoord hierop helaas nee is. De reden hiervoor, volgens de creative director, is dat de bèta ervoor gezorgd had dat de releasedatum uitgesteld moest worden, waardoor de race-game pas in 2017 zou verschijnen. Tegenover Videogamer zegt Yamauchi het volgende:

Dit is iets wat me heel erg spijt, maar om een bèta-test uit te voeren moeten we een bepaalde code maken en dit zou voor ons evenveel tijd en moeite kosten als het afmaken van de code voor de eigenlijke game. Dat het enkel om een bèta gaat, betekent niet dat we deze er zo maar uit kunnen gooien; we moeten daar tijd insteken om deze optimaal te maken. Gezien de aangekondigde releasedatum hebben we besloten dat er simpelweg niet genoeg tijd is om een bèta voor Gran Turismo Sport te maken. Deze keuze bespaart ons drie maanden tijd.

Of dit een goede of slechte keuze is, zal waarschijnlijk pas duidelijk worden wanneer de titel in de schappen ligt. Gran Turismo Sport verschijnt op 16 november voor de PlayStation 4.