Bekijk nu het hardware-overzicht van de Nintendo Switch

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Bekijk nu het hardware-overzicht van de Nintendo Switch

In een filmpje op YouTube geeft Nintendo een kort overzicht over hoe de Switch precies werkt. Hierin laat het bedrijf onder andere de modi van de console zien. Ook belicht Nintendo de verschillende functies van de controllers, de Joy-Cons. Lees hieronder meer over de specificaties die in dit filmpje vrijgegeven worden.

In dit strakke filmpje zien we hoe de console precies in elkaar steekt. Hoewel we al weten hoe het ongeveer werkt, is het alsnog handig om het geheel in een overzichtelijke video waar te nemen. De ‘TV Mode’ is de traditionele console-versie van de Switch. Hier kun je met een controller spelen, maar je kunt ook alleen de Joy-Cons gebruiken voor een meer ontspannen ervaring. Daarnaast is co-op met één paar Joy-Cons mogelijk door beide delen zijwaarts te houden.

De ‘Handheld Mode’ bestaat uit de touchscreen waaraan je de Joy-Cons direct vastmaakt. Je kunt de tablet in de handheld-modus tijdens het spelen opladen. Dit gebeurt met de nieuwe C-type USB-aansluiting die met de console geleverd wordt. Je zou hiervoor dus ook een van de nieuwste Macbook-opladers kunnen gebruiken.

Naast deze twee modi is er de ‘Tabletop Mode’. Vanuit de handheld-modus kun je de tablet met behulp van een standaard rechtop zetten. Als je de Joy-Cons losmaakt, kun je het zo toch een beetje als een normale console gebruiken. Ook hier kun je samen met iemand anders spelen door elk een Joy-Con te gebruiken.

Online spelen is natuurlijk ook mogelijk. Met behulp van wifi kun je multiplayer-games spelen. Wanneer je met vrienden bent die ook een Switch hebben, kun je met maximaal acht mensen tegelijk lokaal samenspelen.

De Joy-Cons bevatten gyroscopen en versnellingsmeters. Hierdoor kun je beweeglijker gamen, aangezien bijvoorbeeld kantelen mogelijk is met de controllers. De HD Rumble zorgt ervoor dat er met behulp van diverse soorten trillingen verschillende sensaties opgeroepen worden. Daarnaast heeft de rechter Joy-Con een infrarood-camera die vormen en afstanden van voorwerpen herkent. Ook herkent deze Joy-Con amiibo. Op de linker Joy-Con is een knop waarmee je screenshots kunt maken.