Beelden van geannuleerde Gears of War gevonden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Beelden van geannuleerde Gears of War gevonden

Beelden van een voorheen onbekende Gears of War-game genaamd Gears of War: Tactics zijn naar boven gekomen. Het betreft een real-time strategy game in de wereld van Gears of War. De besturing zou helemaal door middel van de Kinect gaan, maar zou blijkbaar al een lange tijd geannuleerd zijn.

De video die gelekt is laat zien dat de game in een vroeg stadium was. De game bevat een top-down isometrische camera, vergelijkbaar met Killzone: Liberation. De speler gebruikt de Kinect om het viertal mariniers veilig te begeleiden. Alle elementen die je in een Gears of War-game zou verwachten zijn ook hier terug te vinden. Dat de game nooit uit is gekomen heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de Xbox One eraan zat te komen, en dat de Kinect nooit aansloeg bij het GoW-publiek.

In 2012 werd Gears of War: Exile aangekondigd en zou één van de titels moeten worden die de hardcore gamer over zou moeten halen om een Kinect aan te schaffen. Verder dan de naam en aankondiging is het nooit gekomen: het bericht dat de game was gecancelled kwam begin dit jaar naar voren en geen enkel beetje media is ooit getoond. Het is niet duidelijk of Gears of War: Exile en Gears of War: Tactics dezelfde game zijn.