Beelden gecancelde Jurassic World-game gevonden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Beelden gecancelde Jurassic World-game gevonden

Afgelopen zomer kwam het gerucht naar boven dat de toen recente film Jurassic World een game zou krijgen die tegelijk met de film uit zou moeten komen. Een aantal afbeeldingen zijn gevonden en geplaatst op het internet, om kort daarna weer verwijderd te worden.

Het gerucht ontstond op Reddit, waar iemand claimde dat de tak van Cryptic Studios die gevestigd is in Seattle bezig was met een op Jurassic World-gebaseerde game. Het was de bedoeling dat de game gelijktijdig met de film uit zou komen, maar de studio moest daarvoor al permanent de deuren sluiten. De fansite JurassicWorld.org wist materiaal van de geschrapte game te vinden, maar het materiaal werd al gauw op verzoek van Universal Studios verwijderd. Kotaku wist echter nog drie afbeeldingen veilig te stellen. Op één afbeelding is Owen, het personage van acteur Chris Pratt, te zien, op de andere een T-Rex en op de laatste een Dilophosaurus.

Beelden gecancelde Jurassic World-game gevonden

Beelden gecancelde Jurassic World-game gevonden

Beelden gecancelde Jurassic World-game gevonden

Het zou om een digital-only game gaan die voor een budgetprijs op Steam, Xbox Live en PlayStation Network beschikbaar zou komen. De game zou gemaakt worden met de Unreal Engine 4.

Volgens de Reddit-gebruiker die het in mei vertelde, zou het om een H1Z1-achtige game gaan gebaseerd op Jurassic World. Het zou een third-person game worden met Chris Pratt’s personage in de hoofdrol die het op moet nemen tegen verschillende dinosaurussen. De game was kennelijk ook bijna voltooid voordat de stekker er uit werd getrokken.

Gezien het gigantische succes van Jurassic World afgelopen zomer (de film staat op de derde plaats van de hoogste filmopbrengsten aller tijden) zal Universal Studios  waarschijnlijk geen slapeloze nachten aan het annuleren overhouden.