Bedenker Spongebob overleden op 57-jarige leeftijd

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Bedenker Spongebob overleden op 57-jarige leeftijd

Menig volwassene is ermee op gegroeid en als de meesten eerlijk zijn, kijken ze af en toe nog wel eens een aflevering of twee van Spongebob Squarepants. Het tragische nieuws kwam naar buiten dat de bedenker van de gele spons, Stephen Hillenburg, is overleden op 57-jarige leeftijd.

Stephen Hillenburg wist ons in 1999 een volledig andere kijk te bieden op het leven in de oceaan door de tv-serie Spongebob Squarepants te bedenken. Een wereld waarin sponzen in ananassen wonen, zeesterren onder stenen en waar ook gewoon hamburgers worden gegeten. Hillenburg maakte vorig jaar bekend dat hij de ziekte ALS had en daarmee begon direct zijn gevecht ertegen. Afgelopen maandag is hij overleden. Nickelodeon bracht het volgende statement naar buiten:

We are incredibly saddened by the news that Steve Hillenburg has passed away following a battle with ALS,” the network said in a statement. “He was a beloved friend and long-time creative partner to everyone at Nickelodeon, and our hearts go out to his entire family.

Een ding is duidelijk: met het bedenken van Spongebob heeft Hillenburg zichzelf op de kaart weten te zetten en ons een wereld gegeven waar we nog steeds met liefde naar kijken. Met diep respect zijn we daar dankbaar voor.