Bedenker Dr. Strange, Steve Ditko, onverwacht overleden

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Bedenker Dr. Strange, Steve Ditko, onverwacht overleden

Marvel en DC-fans zijn sinds een paar dagen in rouw. De geestelijke vader van Dr. Strange en de medebedenker van Spider-Man Steve Ditko is onverwachts overleden. Hij werd 90.

Via een artikel op de website van The Hollywood Reporter vernamen we het nieuws van het onverwachte overlijden van Steve Ditko. Hij werd op 29 juni gevonden in zijn appartement. De hulpdiensten konden niets meer doen, want Ditko lag er vermoedelijk al twee dagen.

Omdat Stan Lee in 1961 het eerste ontwerp van Jack Kirby rond Spider-Man niet goed vond, schakelde hij Ditko in om dit beter te doen. Zo gezegd, zo gedaan en Spider-Man en alle andere personages zoals we ze nu kennen, waren geboren. Naast de co-auteur van de webben schietende superheld, is hij ook de geestelijke vader van Dr. Strange. Deze superheld werd geboren in 1963.

Om nog steeds onbekende redenen trok Ditko van 1966 tot 1979 naar onder andere DC Comics. Daar lag hij aan de basis van personages als Blue Beetle en Captain Atom. Dat jullie wellicht niet exact weten wie deze persoon was, is niet zo verwonderlijk. Steve Ditko hield namelijk niet van media-aandacht. Om die reden weigerde hij vaak interviews en bleef hij uit de spotlights toen Spider-Man en Dr. Strange aan populariteit wonnen.