Bedenker Borderlands vertrekt bij Gearbox

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bedenker Borderlands vertrekt bij Gearbox

Matthew Armstrong, de bedenker van de alom bekende Borderlands-serie, vertrekt bij Gearbox Software. Niet omdat er onenigheid is, maar om zijn horizon te verbreden en ‘wat nieuws’ te ondernemen.

Nu al het werk aan de Borderlands-games gedaan is en alles wat in de pijplijn zat inmiddels uitgevoerd is, beschouwt Armstrong zich naar zeggen ’tijdelijk niet-vitaal’, iets wat in al die tijd nog nooit is voorgekomen. Het leek hem daarom dan ook het beste moment om zijn horizon te verbreden en nieuwe uitdagingen aan te gaan. De enige manier om dit te kunnen doen is afstand te nemen van zijn werkgever Gearbox Software en een nieuwe weg in te slaan. De aankondiging van zijn vertrek deed hij via zijn Twitter-account.

Later voegde Armstrong er nog aan toe dat het tijd werd voor een nieuw ‘avontuur’.

“Ik ben een uitvinder. Ik ben er klaar voor om iets nieuws te maken. Niet alleen iets wat nieuw is voor mij, maar nieuw voor iedereen”

Eerder dit jaar gaf Gearbox al aan een team te willen samenstellen voor een nieuwe Borderlands, speciaal voor de current-gen consoles, een game waar Armstrong dus niet meer aan deel zal nemen. Waar Armstrong heen gaat is nog niet bekend.