BBC maakt releasedatum Doctor Who seizoen 11 bekend

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
BBC maakt releasedatum Doctor Who seizoen 11 bekend

De BBC heeft vandaag via een video de releasedatum van het elfde seizoen van Doctor Who bekendgemaakt. Actrice Jodie Whittaker kruipt dit nieuwe seizoen in de huid van de eerste vrouwelijke Doctor.

Het nieuwe seizoen zal volgens de video starten op zondag 7 oktober en zal bestaan uit tien afleveringen. Whittaker zal de dertiende Doctor spelen en is de eerste vrouwelijke Doctor. Whittaker wordt vergezeld door een groep van nieuwe personages. Deze personages worden gespeeld door onder andere Bradley Walsh, Tosin Cole en Mandip Gill. Sharon D. Clarke zal tevens te zien zijn in een terugkerende rol.

Chris Chibnall, hoofdschrijver van de serie en schrijver van de eerste aflevering, heeft in het verleden al eerder samengewerkt met Whittaker. Ze werkten samen aan de serie Broadchurch met David Tennant, die te zien was als de tiende Doctor in Doctor Who.

Dit seizoen zou volgens regisseur Jennifer Perrott meer visual effects bevatten dan alle seizoenen ervoor. Ook zal de focus meer liggen op moderne, emotionele en complexe personages en plot lines. Producent Matt Strevens vertelde aan het tijdschrift Empire dat dit seizoen als “a box of chocolates” zou zijn, waarbij elke aflevering iets nieuws aan de kijker laat zien.