Bayonetta en meer aangekondigd voor Super Smash Bros.

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bayonetta en meer aangekondigd voor Super Smash Bros.

Gisteravond vond de laatste Super Smash Bros.-georiënteerde Nintendo Direct plaats. De Mii-Fighters krijgen nieuwe outfits, nieuwe amiibo zijn aangekondigd, de stage van Cloud werd getoond en de laatste twee fighters werden onthuld: Corrin uit Fire Emblem en Bayonetta.

Super Smash Bros. is alweer een lange tijd uit voor de Wii en 3DS, maar ondertussen blijft Nintendo de game ondersteunen met DLC. Gisteravond heeft Nintendo een Nintendo Direct georganiseerd die voor de allerlaatste keer volledig in het teken zou staan van Smash. Nintendo stopt binnenkort met het ondersteunen van de game, waardoor er geen nieuwe content meer op de planken zal staan.

Wellicht dat Nintendo het beste voor het laatste heeft bewaard, want naast de vorige maand aangekondigde Cloud uit Final Fantasy VII, zal ook Corrin uit Fire Emblem haar opwachting maken. De grootste klapper was waarschijnlijk de aankondiging van Bayonetta. Nintendo had aan de fans gevraagd te stemmen op het personage dat ze het liefst in Smash wilden zien. Bayonetta behaalde de eerste plaats in Europa en wist in de V.S. een plekje in de top vijf te bemachtigen. Bayonetta en Corrin staan gepland voor een release in februari 2016, terwijl Cloud vanaf vandaag beschikbaar is.

Naast de nieuwe personages werd ook kostuum-DLC aangekondigd voor de Mii-Fighters. De skins zullen onder andere bestaan uit Geno (Super Mario RPG), een Chocobo-hoedje, Bionic Armour, Ashley (Wario Ware), Tails, Knuckles en meer.

Op het amiibo-front had Nintendo ook wat nieuws te melden. De volgende wave van amiibo-figuurtjes zal bestaan uit R.O.B. de robot (met Famicom kleuren), Ryu uit Street Fighter en Roy uit Fire Emblem. Deze zullen vanaf 18 maart in de winkels liggen. Bayonetta, Corrin en Cloud zullen ook hun eigen amiibo krijgen, maar daar gaat Nintendo pas later meer informatie over geven.

Check de volledige video voor alle informatie!