Bayonetta 2 producer hekelt smekende fans

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bayonetta 2 producer hekelt smekende fans

Een van de producenten van Bayonetta 2 zegt steeds minder zin te krijgen om informatie over de titel te verstrekken via Facebook. De reden hiervoor is vanwege het “kinderachtige gesmeek” van fans voor een PS3 of Xbox 360 versie.

Dat er mensen zijn die het niet eens zijn dat Bayonetta 2 exclusief zal verschijnen voor de Wii U is voor niemand een verrassing. Volgens JP Kellams van Platinum Games zijn sommige fans zo irritant met hun herhaaldelijke vragen dat het invloed heeft op zijn werklust. Hij liet zijn frustraties kennen via zijn Twitter:

“I haat het om dingen te posten over Bayonetta 2 op onze Facebook pagina. Niet omdat ik Bayonetta 2 haat, maar vanwege het kinderachtige gesmeek voor een port.

Het is inmiddels een jaar geleden dat we het hebben aangekondigd. We hebben jullie gehoord. We snappen het. We zijn gewoon blij dat we Bayonetta 2 kunnen maken voor de geduldige fans.”

Sinds de aankondiging dat de game exclusief zal verschijnen voor de Wii U ligt Platinum Games onder vuur van fans. Ze voelen zich verraden dat Platinum Games een vervolg ontwikkelt voor een systeem dat ze niet willen hebben. De reden voor de exclusieve deal is het gevolg van zowel Microsoft als Sony die beide het project niet wilden financieren, maar Nintendo wel. Zonder Nintendo’s financiële steun zou het project nooit van de grond gekomen zijn.