Batwoman krijgt live-action serie op The CW

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Batwoman krijgt live-action serie op The CW

Het zogeheten Arrowverse wordt elk jaar groter en groter. Na personages als Green Arrow, The Flash en Supergirl is het nu ook de beurt aan Batwoman. The CW heeft namelijk een pilot besteld voor de serie. 

Het karakter werd eerder al geteased in de aanloop naar de jaarlijkse crossover van het Arrowverse. In deze crossovers zien we meerdere personages uit verschillende series samenwerken of juist tegen elkaar vechten. Het karakter Katherine ‘Kate’ Kane is wel een opvallende keuze. Het gaat hier namelijk om de eerste lesbische heldin die op The CW te zien zal zijn. Caroline Dries is gestrikt om de boel in goede banen te leiden.

Naast het bestellen van de pilot is er ook al een synopsis. In de serie beschermt Kate Kane de straten van Gotham als Batwoman. Deze vrouw is een zeer goed getrainde straatvechtster die er alles aan doet om de criminelen in haar stad te stoppen. Toch moet ze eerst haar eigen demonen overwinnen voordat ze zich volledig kan storten op het beschermen van Gotham.

Wie de rol van Batwoman gaat spelen is nog niet bekend. Echter starten de opnames van de crossover binnenkort al en dus gaan we wellicht snel meer te weten komen over het personage.