Battlefront-ontwikkelaar reageert op zorgen omtrent DLC

Battlefront-ontwikkelaar reageert op zorgen omtrent DLC

Vrijwel direct na het onthullen van een hele lijst details omtrent EA’s aanstaande shooter Star Wars: Battlefront leken een hoop mensen zich al direct zorgen te maken. Aan de hand van de geboden informatie waren enkele mensen bang dat men content achter zou gaan houden om deze later als DLC te verkopen. Producer Jesper Nielsen spreekt dit feit via een statement direct tegen.

In een interview met Reddit laat Nielsen weten dat het ontwikkelteam erop gebrand is om een game op de markt te brengen die leunt op de krachten van de vorige games in de franchise, en dat er meer dan voldoende content zal zijn bij launch.

“Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, er zullen meer dan acht maps zijn! Ook zal de hoeveelheid content in de game nul te maken hebben met  DLC. Dat kan ik in alle eerlijkheid zeggen.

Wat het voortborduren op de krachten van de vorige delen betreft; ik denk dat mensen zullen ondervinden dat de game gebruik maakt van de krachten van voorgangers wanneer we het over core gameplay en het gevoel van een Battlefront-game hebben. Dat is mijn mening.

Laat me alstublieft niet breken wat ik wel en niet kan zeggen, maar als je denkt dat we dingen niet bij de game inbegrijpen om het te bewaren voor DLC, dan kan ik je zeggen dat je het 100% fout hebt. In dit project heb ik nog nooit iemand horen zeggen ‘Laten we dit niet doen met de launch zodat we het kunnen bewaren voor DLC’. Nooit.

Om zijn statement bij te staan wist Nielsen ook te melden dat er nog veel meer details aangekondigd zullen worden en dat men dus niet te voorbarig moet zijn met conclusies trekken. Zo wijst hij er ook op dat de game geen Battlefield skin-over zal zijn. Ondanks dat de game ook op dezelfde Frostbite-engine zal draaien zal er weinig van de Battlefield-code terug te vinden zijn. Ook zal de game de game geen classes kennen, maar zullen spelers met iets “compleet anders” te maken gaan krijgen om ervoor te zorgen dat men zijn of haar eigen pad kan kiezen.