Battlefront mist campaign door The Force Awakens

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Battlefront mist campaign door The Force Awakens

EA’s Star Wars Battlefront heeft sinds de launch nogal wat stof doen opwaaien bij de fans van de Battlefront-franchise, vooral omdat velen van mening waren dat de content aan de magere kant was. Het ontbreken van space battles en een solo campaign behoorden tot de grootste hekelpunten. EA-topman Patrick Söderlund heeft gedurende de EA Investors Day 2016 uitgelegd waarom die laatste ontbrak.

Het ontbreken van een singpleplayer campaign heeft volgens Söderlund namelijk alles te maken met de releasedatum die EA voor ogen had en waar het bedrijf niet van wilde afwijken. Star Wars Battlefront moest en zou namelijk gelijktijdig met de film Star Wars: The Force Awakens verschijnen. Hierdoor had DICE simpelweg niet meer genoeg tijd om een singleplayer campaign te ontwikkelen. Volgens Söderlund was het daardoor een weloverwogen besluit. De game zou namelijk een stuk minder impact hebben gehad als deze later op de markt was gekomen.

EA lijkt uit de perikelen rondom de launch van Battlefront wel lering te hebben getrokken. Hoewel DICE zich kranig lijkt te weren door erbij te blijven dat Battlefront van origine toch altijd een echte multiplayer-game is geweest, lijkt Söderlund alsnog aan te geven dat de volgende Battlefront, mocht die er komen, wellicht een waardige singleplayer zal krijgen.

Star Wars Battlefront kwam uit, maar we werden bekritiseerd om de diepgang en de omvang ervan. Als we nu kijken waarom dat was, dan moeten we terug en de koers corrigeren voor een volgende game, als we die ooit mochten gaan ontwikkelen.