Battlefront krijgt nieuwe modus genaamd Turning Point

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Battlefront krijgt nieuwe modus genaamd Turning Point

Nu Star Wars Battlefront bijna een week in de schappen ligt en de eerste feedback zich begint te verzamelen lijkt EA het grootste hekelpunt, het gebrek aan content, te willen pareren. Mensen die de game hebben gepreorderd worden sowieso al beloond met een gratis extra map, The Battle of Jakku, maar daar zal ook een extra modus bij geïntroduceerd worden.Turning Point, zoals de modus gaat heten, zal een modus worden waarin 40 spelers het slagveld mogen betreden en moeten strijden om het overnemen van drie Imperial Bases. Wanneer een basis eenmaal overgenomen is door de Rebels zullen deze extra tijd op de klok krijgen om de volgende basis te overmeesteren, waarbij de moeilijkheid steeds verder zal oplopen. Wanneer een basis is overgenomen zal deze niet meer terug te winnen zijn, dus strategisch verdedigen zal het speerpunt vormen voor de Imperial Forces.

Hoewel de modus zich vooral focust op het besturen van infanterie zullen ook voertuigen als landspeeders en AT-ST’s benut kunnen worden. DICE verzekert spelers ervan dat zelfs het luchtruim goed in de gaten gehouden moet worden, gezien er regelmatig brokstukken naar beneden zullen komen. Nu is dat niets in verhouding met de Super Star Destroyer die op een gegeven moment zal neerstorten.

The Battle of Jakku zal op 1 december gratis te downloaden zijn voor iedereen die Star Wars Battlefront gepreorderd heeft. Een week later, op 8 december, zal de rest met deze map en Turning Point aan de slag kunnen gaan.