Battlefront geen Battlefield-game met Star Wars skin

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Battlefront geen Battlefield-game met Star Wars skin

De general manager van DICE heeft laten weten dat de fans die denken dat Battlefront een Battlefield-game is met een Star Wars skin, het mis hebben. Volgens hem is alles speciaal gemaakt voor Battlefront.

Fans van de Battlefield- en Star Wars: Battlefront-games hebben kritiek geuit op ontwikkelaar DICE. Ze hebben het gevoel dat de aankomende Star Wars: Battlefront niets anders is dan een Battlefield-game met een Star Wars skin erop geplakt. Het zou gemakkelijk zijn voor DICE, aangezien het ongeveer hetzelfde concept is. General manager Patrick Bach van DICE wil spelers echter op de hart drukken dat dit niet het geval is en dat Star Wars: Battlefront van de grond af is opgebouwd en niets heeft gebruikt van voorgaande Battlefield-games.

“Beide games zijn zo veel van elkaar verwijderd als elke andere shooter. Ik denk dat mensen versteld zullen staan van het feit dat het eigenlijk van ons afkomstig is. De kwaliteit van de game, de kwaliteit van de audio, de visuals, de emoties die het oproept, het zal toch die DICE-feel geven.”

Veel spelers lijken DICE erop te hebben betrapt op kleine dingen die gekopieerd zijn uit voorgaande games die ze hebben gemaakt. Dingen zoals hoe sommige wapens werken en aanvoelen, of animaties van units. Ondanks het statement van Bach lijken fans niet gerust.