Battlefleet Gothic: Armada 2 heeft een releasedatum

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Battlefleet Gothic: Armada 2 heeft een releasedatum

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat Focus Home Interactive Battlefleet Gothic: Armada 2 aan het ontwikkelen is. Vervolgens zagen we ook de eerste beelden en kregen we mondjesmaat meer informatie. Wat we nog niet wisten, is wanneer we de game echt mochten verwachten, maar dat is nu ook uit de doeken gedaan.

Battlefleet Gothic: Armada 2 heeft namelijk een releasedatum gekregen. Volgens de officiële website van de ontwikkelaar mogen we de game verwachten op 24 januari 2019. De game komt dan uit voor de pc middels Steam. Daarnaast krijgt de game ook twee bèta’s die alleen toegankelijk zijn voor degenen die de game gepre-ordered hebben. De eerste bètaperiode vindt aan het begin van december plaats en geeft de spelers de mogelijkheid om alle twaalf facties uit te testen in de multiplayermodus. De tweede bèta vindt plaats in januari, nadat de data verkregen uit de eerste bèta verwerkt is. Daarnaast krijgen spelers in de tweede bèta fase ook al de eerste paar hoofdstukken van de singleplayer campaign te spelen.

Battlefleet Gothic: Armada 2 is tactische game gebaseerd op het Warhammer 40K-universum. In de game beschik je over een vloot aan ruimteschepen van één van twaalf facties en neem je de strijd op tegen andere facties in grote ruimtegevechten.