Battlefield Heroes binnenkort mogelijk weer speelbaar

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Battlefield Heroes binnenkort mogelijk weer speelbaar

Het nadeel van games die enkel draaien om een online multiplayer, is dat ze volledig verdwijnen wanneer de uitgever dat gebiedt. Zo verdween ook Battlefield Heroes in de vergetelheid in 2015. De game lijkt nu echter een tweede leven te krijgen.

EA cancelde hun Team Fortress-achtige Battlefield shooter twee jaar gelden. De free-to-play game bracht niet genoeg op en dus moest de stekker eruit. Gezien de game geen offlinemodus had, konden spelers voor het laatst op 14 juli 2015 een stap zetten in Battlefield Heroes. De mensen van Revive zijn nu druk bezig de titel terug te brengen.

Zoals vaker met vergane online titels doet de community soms een poging om de game terug te brengen, maar meestal eindigt dit in een cease and desist van de uitgever of is de game simpelweg niet goed genoeg. Battlefield Heroes is echter al in een vergaand stadium en aangezien Revive ook wegkomt met het nieuwe leven inblazen van Battlefield 2, hebben we een goede kans dat Heroes binnenkort ook gewoon weer te spelen is.

Uiteraard is dit zonder het businessmodel dat achter de servers van EA hing en hoef je dus straks niet voor elke hoedje en petje de portemornee te trekken. Je kunt het project in de gaten houden op de website van Revive, waar je ook Battelfield 2 kunt checken.