Battlefield 5 officieel onthuld door EA en Dice

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Battlefield 5 officieel onthuld door EA en Dice

Tijdens een presentatie hebben Electronic Arts en ontwikkelaar Dice het nieuwste deel in de Battlefield-serie officieel onthuld. Zoals verwacht speelt de game zich in de Tweede Wereldoorlog af.

Via een persentatie van komiek Trevor Noah hebben Electronic Arts en EA Dice de nieuwe Battlefield officieel uit de doeken. De serie keert terug naar haar roots en speelt zich opnieuw af in de Tweede Wereldoorlog, net als Battlefield 1942. Er worden verschillende fronten aangedaan, waarbij voornamelijk nieuwe locaties worden gebruikt, die niet centraal stonden in de vorige games.

War Stories

Na de introductie van Battlefield 1 vielen de singleplayer War Stories erg in de smaak. De kortere singleplayeravonturen keren daarom weer terug in Battlefield 5.

De eerste War Story die is onthuld door EA Dice, speelt zich af in Noorwegen. Hierin volg je een soldaat tijdens de inval van de Nazi’s en beleven we wat voor impact het op haar en haar familie heeft.

Co-op

De co-opmodus in Battlefield 5 heet Combined Arms en volgt een groep van vier soldaten, die samen moeten zien te overleven. Daarbij kunnen spelers kiezen om hun grenzen op te zoeken in een gevecht met het risico dat ze zonder munitie komen te zitten of doodgaan. Ze kunnen er ook voor kiezen om zich eerder terug te trekken en de kans op overleven te verhogen.

Multiplayer

In de multiplayer van Battlefield 5 keren bekende modi terug, zoals Conquest. Daarnaast zijn er nieuwe modi, waaronder de Grand Operations. Hierin spelen spelers over verschillende levels verschillende modi achter elkaar.

Deze gevechten spelen zich iedere keer anders uit, waarbij de situatie aan het einde van het eerste level overdraagt naar het volgende. Denk daarbij aan munitie en manschappen. Dit kan tot maximaal vier verschillende locaties doorgaan, waarbij het eindigt in een gevecht tot de laatste soldaat valt.

Fortifications

Een nieuwe mogelijkheid voor Support-spelers is de Toolbox waarmee spelers fortificaties kunnen maken. Deze onderdelen kunnen opgebouwd worden om bijvoorbeeld tanks tegen te houden, prikkeldraad neer te leggen en op die manier het tij te keren. Het is voor de eerste keer dat Dice spelers ook onderdelen laat bouwen in de wereld, in plaats van dat ze deze enkel kunnen vernietigen.

The Company

Om een meer persoonlijke ervaring te ontwikkelen voor spelers komt Dice met The Company. Hierin kunnen spelers niet alleen wapens en voertuigen naar hun eigen smaak aanpassen, maar ook soldaten. Daarbij kun je ook samenwerken met andere spelers om samen een Company op te richten.

Het is daarbij voor het eerst mogelijk om je personage aan te passen naar je eigen stijl, met kleding, uiterlijke aanpassingen en wijzigingen aan je uitrusting. Om te voorkomen dat de game pay-to-win wordt, zal de game geen microtransacties bevatten.

Geen Premium Pass meer

Een opvallende beslissing van Electronic Arts en Dice is dat ze ervoor hebben gekozen om geen premium pass meer te verkopen. Alle maps en toevoegingen die in de toekomst zullen volgen zullen gratis zijn voor alle spelers.

In plaats daarvan komen Tides of War: langere periodes waarin specifieke maps te spelen zijn die zich focussen op verschillende locaties van de oorlog. De eerste Tide of War begint in november en loopt door tot en met begin 2019. De focus daarbij ligt op de Fall of Europe: de opkomst van het Nazi-regime in Europa aan het begin van de oorlog.

Battlefield 5 ligt op 19 oktober in de winkels voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Microsoft heeft een exclusieve deal met Electronic Arts, waardoor de Xbox One-versie als eerste speciale content zal ontvangen in de vorm van een extra map.