Battlefield 4-multiplayer geteisterd door DDOS-aanvallen en serverproblemen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Battlefield 4-multiplayer geteisterd door DDOS-aanvallen en serverproblemen

Spelers van Battlefield 4 konden op de PC afgelopen weekend langdurig niet met de game online aan de slag. De multiplayermodus van de game werd namelijk geteisterd door DDOS-aanvallen. Ook de PS4-versie had problemen, maar dat kwam door falende servers.

Op zaterdag kwamen er de eerste meldingen van een DDOS-aanval die de PC-versie voor een groot gedeelte van het weekend onspeelbaar maakte. DICE bevestigde de aanval direct op het forum van Battlelog, het sociale systeem achter Battlefield 4, maar wist deze in de loop van het weekend al weer op te lossen. Toch bleef de aanval niet zonder gevolgen: spelers klaagde gisteren en vandaag nog steeds over instabiliteit en crashes.

Ook de PlayStation 4-versie van de game kampte in zijn eerste weekend met problemen. Door de grote populariteit van de console (volgens Sony zijn er sinds vrijdag al één miljoen consoles verkocht) ondervonden de servers veel verbindingsproblemen. DICE heeft de servers ondertussen gepatched en een noodserver bijgeplaatst, maar of dit voldoende is blijft de vraag. Ondanks dat klachten niet zo grootschalig binnenkomen als bij de PC-versie, blijken er nog steeds spelers met verbindingsproblemen te zijn.