Battlefield 4 krijgt nog meer DLC

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Battlefield 4 krijgt nog meer DLC

Ondanks dat DICE druk bezig is met de laatste dingen voor de release van Star Wars Battlefront, lijkt de studio ook nog tijd te kunnen vinden voor andere games. De ontwikkelaar heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwe DLC voor Battlefield 4 gaat uitbrengen.

Dragon Valley, een van de populairste levels uit Battlefield 2, zal zijn opwachting maken in de Legacy Operations DLC welke later dit jaar moet verschijnen. Net als het origineel zal Dragon Valley 2015 een groot level zijn gericht op grootschalige gevechten met voertuigen en infanterie, zowel op de grond als in de lucht. DICE heeft wel een aantal aanpassingen gemaakt om het level naar de standaarden van 2015 te tillen.

Zo heeft het team van DICE dankzij de verhoogde draw distance in Battlefield 4 het level meer als een echte Chinese rivier-vallei vorm kunnen geven. Daarnaast is er ook een dynamische laag wolken en mist. Hierdoor zullen spelers op de grond maar een beperkt zicht hebben, terwijl gevechten in de lucht echt in de wolken zullen plaatsvinden.

Het level zal onderdeel zijn van de Legacy Operations DLC welke later dit jaar gratis te downloaden zal zijn voor de Xbox One, pc, en PlayStation 4. Een versie voor de last-gen consoles zal niet verschijnen. Op datzelfde moment zal DICE ook nog een update uitgeven voor de game, die allerlei problemen moet verhelpen en verbeteringen door moet voeren.