Battlefield 4 krijgt nieuwe update, spelers krijgen wapenaccessoire als cadeau

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Battlefield 4 krijgt nieuwe update, spelers krijgen wapenaccessoire als cadeau

Het is de zoveelste problematische lancering voor Electronic Arts van het afgelopen jaar: Battlefield 4. Na vele problemen met SimCity in het voorjaar ging het ook met het paradepaardje van de uitgever mis, vooral op het gebied van de multiplayer. Vandaag heeft DICE een nieuwe update vrijgegeven, een goede stap in de lange weg richting het herstellen van de titel.

De update volgt na het bericht dat EA geen nieuwe uitbreidingen van de game en andere projecten zal vrijgeven voordat de game is gerepareerd. Met de nieuwe update aan de game worden een aantal zaken gerepareerd, waaronder verschillende crashes die te maken hadden met het gebruik van bepaalde voertuigen of wapens. Daarnaast zou de game op de Xbox 360 ook minder vaak moeten crashen als spelers van de ene ronde naar de andere gaan.

Helaas lost de update nog lang niet alle problemen op: het probleem met one-hit kills lijkt te zijn verdwenen, maar nu klagen spelers dat ze worden neergeschoten voordat ze nog maar een hoek om zijn. DICE en EA hebben dan ook nog een lange weg te gaan voordat alle problemen in de game zijn opgelost.

Als kleine goedmaker geeft DICE iedereen een speciale M1911 3x handgeweer scope. Ook aandeelhouders kunnen het nieuws over de nieuwe updates waarderen: het aandeel van de uitgever stijgt langzaam weer nadat het gister hard onderuit ging met de berichten over het voorlopig stilzetten van uitbreidingen.