Battlefield 4-deal met AMD levert EA 8 miljoen op

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Battlefield 4-deal met AMD levert EA 8 miljoen op

Battlefield 4 zal het beste draaien op AMD-hardware. Dat is iets wat al een tijdje bekend is, dankzij een deal tussen EA en AMD. Wat AMD echter heeft moeten betalen om dit voorrecht te behouden, was nog niet duidelijk. Nu lijkt het erop dat de hardware gigant tot maarliefst 8 miljoen dollar heeft neergelegd voor de deal met uitgever EA.

Volgens Fudzilla heeft AMD tussen de 5 en 8 miljoen dollar betaald voor de deal. Dankzij de deal mag AMD de game gratis weggeven bij een select aantal nieuwe videokaarten, iets wat we steeds vaker zien gebeuren. Daarnaast zal AMD Battlefield 4 gaan gebruiken om haar nieuwe hardware te gaan showcasen.

Daarnaast krijgt DICE als onderdeel van de deal eerder toegang tot AMD’s nieuwe Mantle-technologie. Mantle is een nieuwe API waarmee AMD het hoopt op te nemen tegen OpenGL en DirectX. DICE heeft een Mantle-update voor Battlefield 4 op de planning staan voor december, al is een precieze datum nog niet bekend. De nieuwe technologie zou verbeteringen en vernieuwingen met zich mee moeten brengen die we nog niet eerder hebben gezien in bijvoorbeeld DirectX. De precieze details zijn echter nog vrij vaag.