Battlefield 1 krijgt nieuwe Custom Game en patch

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Battlefield 1 krijgt nieuwe Custom Game en patch

Met het grote succes van Battlefield 1 eind vorig jaar, is DICE voorlopig nog niet klaar met de game. In een nieuwe blog-post kondigt de ontwikkelaar een nieuwe ‘Custom Game’ aan en geeft het een vooruitblik op wat komen gaat.

Hoewel er een aantal modi vast in Battlefield 1 zitten, zoals Operations, Conquest en War Pidgeons, zijn er ook verschillende Custom Games. Dit zijn speciale modi op individuele servers die een net iets andere twist geven aan een bestaande modus. Momenteel is bijvoorbeeld Armored Kill actief, een modus vooral gericht op voertuigen zonder snipers (en dus ook geen Tank Hunter).

Over iets minder dan twee weken, op 18 januari, voegt DICE weer een nieuwe Custom Game toe aan de servers genaamd Bleed Out. In Bleed Out zullen spelers na het doodgaan sneller terugkeren naar het slagveld, maar ook sneller sterven. Het automatisch herstel van je gezondheid is namelijk uitgeschakeld. Hierbij zal het gaan om een aangepaste versie van de Rush-modus.

Daarnaast komt DICE in februari met een nieuwe update die verschillende verbeteringen zal doorvoeren in de gameplay. Deze verbeteringen en veranderingen zijn gebaseerd op feedback vanuit de community, al wil de ontwikkelaar nog niet zeggen wat er specifiek gaat veranderen. Dit zal in de komende weken bekend worden gemaakt.

Naast updates, Custom Games en gratis levels staat dit voorjaar ook de eerste uitbreiding in de planning. In They Shall Not Pass zal het Franse leger een centrale rol krijgen, welke opvallend genoeg ontbrak in de basisgame.