Battlefield 1 krijgt de komende maanden nog nieuwe content

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Battlefield 1 krijgt de komende maanden nog nieuwe content

Hoewel Battlefield 1 al meer dan anderhalf jaar in de winkels ligt en een aankondiging van Battlefield 5 nabij lijkt, blijft Dice de game ondersteunen. Dit blijkt uit plannen die de ontwikkelaar heeft aangekondigd.

In een blog legt Dice uit wat er allemaal nog op de planning staat voor de Eerste Wereldoorlog-shooter. Zo is er momenteel een level uit de They Shall Not Pass-DLC gratis beschikbaar gemaakt voor alle spelers: Rupture. Alle resterende levels uit de DLC zullen in mei beschikbaar worden gemaakt.

Ook komt er in juni nog een nieuwe modus genaamd Shock Operations. Deze modus is een variant op de bekende Operations-modus uit Battlefield 1. Het grote verschil is echter dat deze modus zich focust op één level, in plaats van de meerdere levels zoals in Operations het geval was. Deze modus zal beschikbaar worden voor de levels Giant’s Shadow, Prise de Tahure, Lupkow Pass, Zeebrugge en River Somme. Hoewel deze levels niet standaard beschikbaar zijn voor mensen zonder season pass, zijn ze in deze modus wel gratis te spelen.

Als laatste heeft Dice meer duidelijkheid gegeven over de maandelijkse updates. Deze zullen nog tot en met juni doorgaan, waarna de focus waarschijnlijk zal verschuiven naar de nieuwe game.