Battleborn krijgt geen nieuwe updates meer

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Battleborn krijgt geen nieuwe updates meer

Vijftien maanden na de release van de game wordt bekend dat Battleborn geen nieuwe updates meer krijgt. Dat kondigde creative director Randy Varnell gisteren aan. De servers van de game blijven nog wel actief, maar na de komende herfstupdate zal er geen nieuwe content meer voor Battleborn verschijnen.

Battleborn is een multiplayer shooter, die verschenen is in mei 2016. Sindsdien heeft de game te kampen gehad met tegenvallende spelersaantallen. Afgelopen juni, iets meer dan een jaar na de release van de game, werd de game free-to-play. Helaas mocht dit niet baten en waren er deze zomer soms zelfs maar honderd mensen gelijktijdig online in de game.

De tegenvallende prestaties hebben alles te maken met de game die drie weken na de release van Battleborn uitkwam: Overwatch. Deze shooter van Blizzard tapte uit hetzelfde vaatje, maar wist met zijn interessante lore en kleurrijke personages aanzienlijk meer spelers aan zich te binden.

Varnell geeft aan dat hij het erg spijtig vindt dat zijn tijd met Battleborn voorbij is. Hij merkt daarbij echter op dat ontwikkelaar Gearbox inmiddels alweer hard aan het werk is aan een nieuwe titel. Die game is vooralsnog niet aangekondigd, maar Varnell geeft aan dat hij een grote rol zal gaan spelen in het nieuwe project:

If you’ve been paying attention to recent news from the Gearbox Panel at PAX West, you’ll have heard that many folks at Gearbox are working on a highly anticipated project. Although I’m sad my time on Battleborn is coming to a close, I’m happy to announce that I will play a significant role on this highly anticipated but unannounced game, and I’m sure you’ll be hearing some from me again in the future regarding Gearbox games.