Battle royale-modus Fallout 76 verlengd

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Battle royale-modus Fallout 76 verlengd

Tijdens de E3 2019-persconferentie van Bethesda kregen we het een en ander te horen over de toekomst van Fallout 76. Zo leerden we dat er een grote uitbreiding komt om de game te updaten naar een Fallout-game die wat beter past bij de franchise. We hoorden ook over een battle royale-modus die in ontwikkeling was. Nu blijkt echter al dat de plannen hiervoor anders uitpakken dan we eerst te horen kregen.

Afgelopen E3 kregen we tijdens de conferentie van Bethesda te horen dat spelers van Fallout 76 tijdelijk een battle royale-modus mochten testen. Deze gamemode in ontwikkeling is onderdeel van de Nuclear Winter-uitbreiding. Met een gratis bèta wilde Bethesda de spelers laten proeven van hun versie van het populaire format. Zo kon de ontwikkelaar ook zelf testen of dit uitpakte zoals gehoopt. Hoewel de bèta-periode eerst maar een week had moeten duren, werd op 14 juni duidelijk dat deze verlengd wordt voor onbepaalde tijd. Dit kondigde Bethesda aan in een blogpost, waarin het aangeeft erg blij te zijn met de opkomst.

“We’ve been blown away by the reactions and responses we’ve been seeing all week to Nuclear Winter.”

Het verlengen van de bèta geeft spelers de kans om de battle royale-modus te blijven spelen en het geeft Bethesda de kans om de gamemode iteratief te updaten. Wat we van die updates precies kunnen verwachten, is nog niet duidelijk.