Battle royale-modus Battlefield V heet Firestorm

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Battle royale-modus Battlefield V heet Firestorm

Afgelopen week kwam DICE over de brug met een trailer rond Battlefield V. Daarin somden ze op wat we allemaal zoal kunnen verwachten in de aankomende game. Naast de gewone game en al zijn modi, vertelden de makers ons ook iets meer over de battle royale-modus Firestorm. Vandaag doen ze hier nog een schepje bovenop en krijgen we alle informatie over deze gloednieuwe modus. 

Net zoals bij elke battle royale-titel worden spelers in Firestorm per parachute gedropt op een gigantische map. Vervolgens gaan ze op zoek naar wapens en uitrusting en proberen ze als laatste over te blijven. Dit allemaal terwijl de map geleidelijk aan kleiner wordt. Dat gegeven is bij Firestorm niet anders.

Wat bij Firestorm echter wel anders is, is dat je in teams wordt ingedeeld en dat er twee manieren zijn om wapens te krijgen. Zo kunnen spelers wapens en uitrusting vinden op traditionele wijze, maar ook door het volbrengen van Conquest-achtige objectives. Het team dat deze doelen volbrengt krijgt als enige een krachtigere en zeldzamere uitrusting.

Een tweede verschil tussen Firestorm en een traditionele battle royale is dus dat spelers zijn opgedeeld in teams. Hierdoor is het totale aantal van 64 spelers verdeeld in zestien groepjes van vier spelers. Verder is bekendgemaakt dat we ook gebruik kunnen maken van tanks, maar hoe we deze kunnen vrijspelen is momenteel nog onbekend.