Battle Royale game Tetris 99 aangekondigd

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Battle Royale game Tetris 99 aangekondigd

Net wanneer je dacht dat het niet gekker kon worden, onthult Nintendo een nieuwe Battle Royale game. Dit keer gaat het niet om een online Battle Royale shooter, maar om een Tetris-game binnen hetzelfde genre. De game krijgt de naam Tetris 99 en is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

In Tetris 99 neem je het op tegen 98 andere spelers die op hetzelfde moment rijen proberen vormen met hun blokken. Elke keer als iemand de bovenste rand van zijn scherm bereikt, is het spel voorbij voor die persoon. Het is de bedoeling om als laatste te overleven en de game te winnen.

Tijdens je speelsessie verschijnen alle schermen van je tegenspelers zodat je kan zien hoe goed ze het doen. De game brengt ook enkele tactieken met zich mee, zo wordt het scherm van je tegenspelers gevuld met blokken iedere keer als er een nieuwe rij is gevormd. Nintendo onthult ook dat er evenementen komen waardoor spelers genoeg redenen hebben om terug te keren.

Tetris 99 is een free-to-play game voor spelers met een Nintendo Switch Online abonnement en is vanaf vandaag te verkrijgen.