Battle Royale-formule centraal in nieuwe titel Radical Heights

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Battle Royale-formule centraal in nieuwe titel Radical Heights

In een trailer met een stevige laag jaren ’80-sfeer, kondigden de makers van LawBreakers vandaag een nieuwe game aan: Radical Heights. De game van Boss Key Productions heeft de inmiddels welbekende Battle Royale-formule en lijkt voornamelijk de concurrentie te willen aangaan met Fortnite. De eerste early acces volgt al vrij snel op de aankondiging van vandaag.

Boss Key Productions kennen we voornamelijk van hun recente titel LawBreakers, maar ze hebben bij de studio ondertussen niet stil gezeten. De ontwikkelaar kondigde vandaag Radical Heights aan, waarvan de early acces fase begint op 10 april 2018. Dat is erg snel en de ontwikkelaar benadrukt dan ook dat het om een zeer vroege versie van de game gaat. Zoals ze het zelf zeggen: X-TREME Early Access

Radical Heights wordt een free-to-play titel, dus je kunt de game vanaf morgen gratis spelen en de ontwikkeling op de voet blijven volgen. De eerste beelden tonen een cartooneske grafische stijl, overgoten met elementen uit de jaren ’80. De game bevat bovendien voertuigen, iets waarin het zich meteen onderscheidt van concurrent Fortnite.

Het is nog niet duidelijk hoelang de game in ontwikkeling gaat zijn. Dit zal mede afhangen van de staat waarin de game nu in verkeert, waarvan we morgen een beter beeld gaan krijgen.