Batman: Return to Arkham collectie is nu officieel

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Batman: Return to Arkham collectie is nu officieel

Er gingen al tijden geruchten over een collectie van de Akham-games van Batman nadat enkele winkels de titel ineens op hun verkooplijst plaatsten, maar er werd niks aangekondigd of bevestigd. Maar vandaag was het dan eindelijk zover en werd de Batman: Return to Arkham collectie officieel aangekondigd.

De aankondiging van Return to Arkham gebeurde middels een trailer op YouTube die hierboven te bekijken is. Deze collectie bundelt de eerste twee titels uit de Arkham-serie, namelijk Batman: Arkham Asylum en Batman: Arkham City. Arkham Asylum kwam in 2009 uit voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360 en werd direct een groot succes onder de gamecommunity. Twee jaar later, in 2011, verscheen Arkham City voor dezelfde platformen. Vorig jaar werd de serie bekroond met het derde deel in de franchise, Batman: Arkham Knight.

De collectie zal de eerste twee titels voorzien van een HD-sausje, iets dat ook direct invloed heeft op de prijs; de collectie zal namelijk €40,- gaan kosten. Volgens uitgever Warner Bros. zijn de titels verbeterd door de Chinese studio Virtuos, die ervoor heeft gezorgd dat de games nu draaien op Unreal Engine 4 ten opzichte van het originele Unreal Engine 3. Op 29 juli 2016 zal de collectie verschijnen voor de PlayStation 4 en Xbox One.