Batman-games niet over en uit

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Batman-games niet over en uit

De Arkham-trilogie mag er dan wel op zitten, dat betekent niet dat Warner Bros. van plan is om te stoppen met het maken van nieuwe Batman-games. Volgens de uitgever zijn de mogelijkheden eindeloos.

Als we Rocksteady moeten geloven zit hun taak met de Caped Crusader erop. Na drie puike games te hebben geleverd lijken ze toe aan iets nieuws. Fans van Batman blijven dan met de vraag; wat nu? Uitgever Warner Bros. is in ieder geval niet van plan om te stoppen met het produceren van games gebaseerd op Batman. Ames Kirshen, vice president product development van DC Comics games laat weten dat er nieuwe games komen, maar dat ze nog niet weten in wat voor vorm.

“Batman is een van de meest belangrijke IP’s hier bij Warner Bros. Met de Arkham-serie wisten we eindelijk het volledige potentieel van het personage te tappen. Hoewel we momenteel niets te delen hebben, zijn de mogelijkheden met iemand zo dynamisch en geliefd als Batman eindeloos.”

Het Engelse Rocksteady wist met de Arkham-serie Batman in videogames weer op de kaart te zetten. Warner Bros. Montréal deed ook een tussentijdse poging met Arkham Origins, maar werd minder goed ontvangen dan de door Rocksteady ontwikkelde games. Fans vrezen dat de kwaliteit van toekomstige games minder zal worden, al waren er in het verleden weldegelijk goede Batman-games.