Batman: Arkham Knight kent nog steeds bugs

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Batman: Arkham Knight kent nog steeds bugs

De gifbeker voor Warner Bros. en The Caped Crusader lijkt nog steeds niet leeg. Hoewel de pc-versie van Batman: Arkham Knight na een maandenlange onderhoudsbeurt weer te koop en speelbaar is, bevat de game nog steeds twee grote bugs die het voor de verwijdering ook al had.

Ook al noemen pc-gamers zich het meester-ras als het gaat om het beste platform in gaming, moeten ze toegeven dat ze het niet getroffen hebben met Batman: Arkham Knight. Na ruim vier maanden afwezig te zijn geweest is de game nu weer verkrijgbaar, maar twee grote bugs die de game bevatte zitten er blijkbaar nog steeds in. De grootste boosdoener is dat Batman: Arkham Knight niet vlekkeloos loopt door een combinatie van bepaalde GPU’s en Windows 7. Het kan zijn dat de game crasht na lange speelsessies. Dit wordt verholpen door simpelweg de game opnieuw op te starten. Een frequente autosave zorgt ervoor dat de schade minimaal blijft, maar vervelend is het zeker.

De andere “bug” is dat Batman: Arkham Knight op hardwaregebied bijzonder veeleisend is. Gebruikers met Windows 10 moeten ervoor zorgen dat ze minstens 12GB aan vrije RAM hebben om de game vlotjes te laten lopen. Dat terwijl bij de systeemeisen nog steeds 8GB staat vermeld.

Op Reddit is inmiddels de vlam in de pan geslagen: gebruikers klagen steen en been en sommige spelers zeggen dat de nieuwe versie zelfs slechter werkt. De meestvoorkomende problemen van de game zijn onverklaarbare frame drops en regelmatige vastlopers, terwijl de game op andere momenten een stabiele 60 frames per seconde haalt.

Gisteren kwam het nieuws dat Warner Bros. de consumenten iets terug wilde geven. Alle kopers van Batman: Arkham Knight krijgen vier gratis Batman-games. Deze actie is nog geldig tot en met 16 november.