Batman: Arkham Knight doorgeschoven naar 2015

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Batman: Arkham Knight doorgeschoven naar 2015

Batman: Arkham Knight is uitgesteld naar 2015 om ervoor te zorgen dat de game in de “beste mogelijke staat” uit zal komen, aldus Rocksteady.

Het begint meer de regel dan de uitzondering te worden: games te vroeg aankondigen of een releasedatum geven die niet realistisch is. Batman: Arkham Knight stond gepland voor een release in het vierde kwartaal van dit jaar, maar zal volgens ontwikkelaar Rocksteady meer tijd nodig hebben en is daarom uitgesteld naar 2015. Specifieker dan dat kon de ontwikkelaar niet zijn. Guy Perkins van Rocksteady legt uit waarom:

“We willen gewoon de beste ervaring mogelijk maken en daar hebben we meer tijd voor nodig. Ik denk dat wat we tot nu toe getoond hebben, aangeeft hoe ambitieus ons project is en we willen Batman-fans niet afschepen met een matig product. We willen het beste geven wat we kunnen en dat kost meer tijd.”

Batman: Arkham Knight is de vierde game in de Arkham serie, maar de derde onder de hoede van Rocksteady. Ze zorgden met Batman: Arkham Asylum voor een revolutie door een game te leveren gebaseerd op een stripboek, dat zich kon meten met de allerbeste. Het vervolg Batman: Arkham City werd zelfs nog beter ontvangen.