Bandai Namco verzorgt distributie Project CARS

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Bandai Namco verzorgt distributie Project CARS

Bandai Namco heeft bekendgemaakt dat het de wereldwijde distributie van de fysieke editie van Project CARS op zich zal nemen. De uitgever heeft hiervoor een overeenkomst getekend met ontwikkelaar Slightly Mad Studios, welke verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de game.

Ondanks dat Bandai Namco de distributie op zich neemt, zal de uitgever zich niet bemoeien met de ontwikkeling van de game. Deze ligt volledig bij Slightly Mad Studios, welke de game door middel van crowdfunding heeft weten te financieren. De game is gebaseerd op een sterk aangepaste engine die ook werd gebruikt voor eerdere games die werden ontwikkeld door Slightly Mad, Need for Speed: Shift en Shift 2. De engine is wel sterk aangepast om veel mooiere graphics en een verbeterd physics-model.

De game is momenteel nog in een gesloten bèta-fase, maar zal in november zowel digitaal als in de winkels beschikbaar zijn voor PC, Steam OS, PlayStation 4, Xbox One en Wii U. Over eventuele versies voor de PlayStation 3 en Xbox 360 is nog niet bekend.