Bandai Namco toont eerste beelden Code Vein

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Bandai Namco toont eerste beelden Code Vein

Uitgever Bandai Namco heeft de eerste beelden voor de aankomende action-RPG Code Vein vrijgegeven. De game werd eerder al geteased met de Prepare to Dine-slogan, als verwijzing naar de Dark Souls-serie waar de game het een en ander van lijkt te lenen.

Met de onthulling van de eerste videobeelden van de game, is er ook meer informatie bekend over het verhaal van de game. In de game lijkt de populatie te bestaan uit vampieren en monsters; de reguliere populatie is na een apocalyptische ramp volledig uitgeroeid. In Code Vein zal je in de rol kruipen van een vampier die het gevecht aangaat met de monsters die over het aardoppervlak struinen.

Daarbij lijkt de game qua gameplay verschillende onderdelen te lenen van de Dark Souls-serie. In plaats van eeuwigdurende combo’s zal de game meer rusten op goed getimede aanvallen en pogingen om de vijand te ontwijken. Daarbij zullen spelers hulp krijgen van een computergestuurde kompaan die meegaat in je gevechten, zowel tegen normale vijanden als torenhoge eindbazen.

Meer details rondom de game zullen de komende maanden volgen. De game zal volgend jaar pas in de winkels liggen. Voor welke platformen is momenteel nog onbekend.