Bandai Namco stelt Switch-versie van Dark Souls: Remastered uit

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Bandai Namco stelt Switch-versie van Dark Souls: Remastered uit

Bandai Namco heeft aangekondigd dat het meer tijd nodig heeft om de zon te prijzen en dus heeft het besloten om de release van Dark Souls Remastered op de Nintendo Switch uit te stellen. De game zou op 25 mei verschijnen, maar schuift nu door tot de zomer.

Origineel zou Dark Souls Remastered voor de Nintendo Switch op 25 mei verschijnen, net als de pc-, PlayStation 4- en Xbox One-versie. Nu is er dus gekozen om de game door te schuiven richting de zomer, al is het nog niet bekend wanneer dit dan zal zijn. Ook heeft Bandai Namco geen specifieke reden aangegeven voor het uitstel van de remaster.

Het is opvallend dat Bandai Namco er voor kiest om precies de Nintendo Switch-versie uit te stellen. De game werd namelijk origineel onthuld tijdens een Nintendo Direct-presentatie, waarna ook bekend werd dat de titel naar andere platformen komt. De game zal op de Switch in 30 frames per seconden draaien, zowel in handheld- als tv-mode. In handheld-mode is dit met een resolutie van 720p, in tv-mode met 1080p.