Bandai Namco geeft Cyberpunk 2077 uit in Europa

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Bandai Namco geeft Cyberpunk 2077 uit in Europa

Het heeft even mogen duren, maar in augustus kregen we eindelijk de eerste gameplaybeelden te zien van Cyberpunk 2077. Hoewel we nog steeds wachten op een releasedatum van de nieuwe game van CD Projekt Red, is inmiddels wel bekend wie de game in Europa gaat uitgeven. De distributie en promotie van de game komt in de meeste Europese landen in handen van Bandai Namco.

Bandai Namco is verantwoordelijk voor het uitgeven van Cyberpunk 2077, zo laat CD Projekt Red vandaag weten. Het Japanse bedrijf was eerder ook al verantwoordelijk voor het uitgeven van The Witcher 2 en 3. Namens CD Projekt geeft Michał Nowakowski aan op die basis verder te willen bouwen met Cyberpunk:

We’ve successfully cooperated on The Witcher 2: Assassins of Kings and The Witcher 3: Wild Hunt, and I’m convinced BANDAI NAMCO will take good care of Cyberpunk 2077.

In totaal is Bandai Namco verantwoordelijk voor het uitgeven van de game in 24 landen, te weten: Andorra, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft CD Projekt Red een overeenkomst met Warner Bros. gesloten voor het uitgeven van Cyberpunk 2077.