Baldur’s Gate 3 mogelijk geteased door Larian Studios

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Baldur’s Gate 3 mogelijk geteased door Larian Studios

Het Gentse Larian Studios lijkt een nieuwe sequel in de Baldur’s Gate-serie te teasen. Op de website is kort voor de E3 een groot logo verschenen met het Romeinse cijfer 3. Vooral de metadata van de afbeelding lijken te wijzen op een nieuw deel in de Baldur’s Gate-serie.

Op de website van Larian Studios dook recentelijk een groot logo op met het Romeinse cijfer 3. Hoewel dat op zichzelf nog niet zoveel hoeft te betekenen, lijkt de studio wel te teasen naar Baldur’s Gate 3. Een handige Twitter-gebruiker heeft ontdekt dat de metadata van de afbeelding nog een oude titel van de afbeelding bevat: BaldursGate_logo_III_retouched. Het kan hier natuurlijk gaan om een goede grap van de studio, maar ook om een simpele fout waarbij de originele metadata zijn vergeten. Helemaal met de E3 in aantocht is dat natuurlijk geen rare gedachte.

Daarmee zou de studio twee projecten op zijn bordje hebben. Naast het vermoedelijke Baldur’s Gate 3 werkt het team namelijk ook aan een spin-off van de Divinity: Original Sin-serie, Divinity: Fallen Heroes. Het is nog niet bekend wanneer de spin-off in de winkels zal liggen.

Rondom Baldur’s Gate was het langere tijd stil. Een Enhanced Edition van het origineel verscheen in 2013, met een uitbreiding in 2016. Vandaag kondigde uitgever Mindscape echter aan dat de originele games een port zullen krijgen naar de huidige consoles.